72% din populația urbană a României, locuim la bloc, însă oare știm cu adevărat unde locuim? Mai mult decât atât, dacă suntem puși în postura de a achiziționa o nouă locuință, vom ști oare la ce să ne uităm pentru a găsi căminul ideal?

 

Ne petrecem 87% din timp în spațiul interior și o parte considerabilă a acestuia acasă (68.7%), iar acest spațiu ne influențează sănătatea, calitatea vieții și bunăstarea în moduri extrem de complexe. Cu toate acestea, puși în fața alegerii unei locuințe, punem pe primul loc criterii subiective în ciuda faptului că există nenumărate moduri obiective de a lua o decizie informată.

Acestea sunt premisele de la care am plecat în elaborarea conținutului acestui ghid, un material educațional care te va ajuta să îți înțelegi nevoile subiective de identitate și spațiu și să îți creezi o grilă de evaluare obiectivă pentru alegerea viitorului cămin.

Am ales ca în acest ghid să ne concentrăm exclusiv pe locuirea colectivă și pe caracteristicile unui apartament, acesta fiind unul dintre cele mai căutate și vândute produse imobiliare actuale.

Echipa

undelocuiesc_oanasimionescu

Oana Simionescu

Doctorand în arhitectură | Coordonatorul Bienalei de Arhitectură din Timișoara
undelocuiesc_Razvan_Zamfira

Răzvan Zamfira

Geograf urban | Arhitect
undelocuiesc_Simina_Cuc

Simina Cuc

Arhitect
undelocuiesc_alexandra_spiridon

Alexandra Spiridon

Arhitect
undelocuiesc_Sandra_Andrei

Sandra Andrei

Arhitect
undelocuiesc_Vlad_Odobescu

Vlad Odobescu

Jurnalist

Echipa extinsă

Daniel Crainic, Tibor Izmendi, Adriana Lefter, Corina Vârlan – Imobiliare.ro

Irina Gheorghe, Vlad Hutuleac, Cătălin Ioniță, Marian Oprea – BCR

Sandra Ghițescu – Corectură

Parteneri

hosted by:

Lasă-ne un mesaj!